افغانستان در تولید
عطر سنجد و تخم سبزیجات میتواند جهان را در انحصاردرآورد
مشخصات علمی گونه سنجد
نام فامیل: Elaeagnanceae
نام لاتین: Elaeagnus angustif
نامهای فرانسوی:Olivier Bohene, chalef, chalef afeuilles etroites, eleagne, olinet, arbre de paradise arbre d argent
نامهای انگلیسی: Olitree, oleastre Russian olive, bohemian oleaster
نامهای آلمانی: Olester, silberbaum, olwide, bohmischer olbaum, paradischerbaum
نام فارسی: سنجد
نام عربی: نقد، بل، زقوم
نامهای محلی:سنجد، غبیده بادام، چوب دانه، نوقد،
نام فامیل: Elaeagnanceae
نام لاتین: Elaeagnus angustif
نامهای فرانسوی:Olivier Bohene, chalef, chalef afeuilles etroites, eleagne, olinet, arbre de paradise arbre d argent
نامهای انگلیسی: Olitree, oleastre Russian olive, bohemian oleaster
نامهای آلمانی: Olester, silberbaum, olwide, bohmischer olbaum, paradischerbaum
نام فارسی: سنجد
نام عربی: نقد، بل، زقوم
نامهای محلی:سنجد، غبیده بادام، چوب دانه، نوقد،
تولید تخم های اصلاح
شده سبزی جات
خوشبختانه وطن محبوب ما افغانستان داری آب و هوای است که
در هرمنطقه آن نوع مخصوص سبزیجات میروید. در جهان امروزی کمپنی های تولید تخم
سبزیجات اند که برای اکثر کشورهای جهان تولید تخم سبزی جات را می نماید. ولی اکثر
این تخم ها دارای ظرفیت قوی و طعم خوب مانند سبزیجات کشور ما ندارد. اگر در وطن ما
تخم های تولید شود که حاصل آن با کمیت
وکفیت عالی بدست آیدو هم هیچگونه دست
درازی در ماهیت مایتو کاندریا آن نشده باشد به یقین که خریدار زیاد خواهد داشت.
طبق احصایه ابتدائی که افغانها دراروپا نمودند فعلاً در هر 3 افغان که سن آن از 50
سالگی تجاوز نموده باشد یک افغان به مرض
سرطان می میمرد. در اروپا یک میوه و یا سبزی دوبار هورمون را می بیند بار اول در
مزرعه بار دوم در سرد خانه ها . که برای بشریت کشنده است. اکثر میوه جات و سبزیجات
در مرحله که هنوزپخته نشده است از مزرعه چیده شده سپس در وقت مناسب آنها را در مجاورت «کارباید» آفتاب مصنوعی و غیره مواد
کیماوی پخته می نمایند. که همه اینها نازک ، بی کفیت تولید می شوند در مجاورت هوای آزاد بزود ترین
فرصت مزه آن ازبین رفته و پژمرده میشوند. علت بسیار مهم که میوه جات وسبزیجات
هورمون تزریق شده باعث مرض سرطان میشود خام خورده میشود. یعنی حجره زنده را
میخورند.با وجودیکه خوردن غذای خام غذای
سالم است اما در صورتیکه طبیعی باشد آن عده سبزیجات که اولاٌ حجره آن
توسط حرارت کشته میشود خطر آن کمتر است. در اروپا این گونه سبزی ومیوه ارزان بوده
غذای خارجیان است.
روغن
مایع که از سبزیجات و حبوبات بدست می آید صرف به مقصد تولید بیشتر و وقت کم درنظر گرفته شده است. این روغنها نیز تا حدودی نامساعد است. قابل یاد
آوری میدانم وبه هموطنان ما گوشزد مینمایم در روغن که شما چپس ویا بکوره ویا امثال
آن یک بار استعمال نمودید بار دوم وسوم صرف بمنطور سرخ کردن استعمال کنید. هیچگاه در آن روغن غذای روز مره تانرا نپزید. پس از سه بار
باید به زباله دانی انداخته شود. در غیر شما اول تکلیف گلون دردی بی درمان
گرفتار میشویدسپس.....
منبع
1.نمایشگاه فارم بادام باغ کابل در وبگاه اداره
کمکهای ایلات متحده امریکا USAID
2
باغداری سبزیجات ، رهنمود میتودهای کشت سبزیجات نوشته امیر خان رجبی چاپ نشریه مزارشریف سال 1384
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر