۱۳۹۷ بهمن ۷, یکشنبه

میدان فتبال چگونه ساخته میشود



         میدان فتبال چگونه ساخته میشود
نوشته کریم پوپل
فتبال یکی از سپورتهای های مردانه  فرهنگی اجتمای اقتصادی و سیاسی  بوده بازی خیلی جالب میباشد . فعلا ۲۵۰ میلیون انسان مصروف این بازی هستند.
میدانهای فتبال نظر به محیط و سن بازی کنان ساخته میشود. بطور عموم طول میدان فتبال ۹۰-۱۲۰ متر و عرض میدان از ۴۵-۹۰ متر میباشد. طول میدان بین المللی فتبال  ۱۲۰ متر و عرض آن ۹۰ متر میاشد.  طول میدان گول ۷.۳۲ متر طول میدان گولی ۱۸.۵۲ متر و طول میدان جزا ۴۰.۵۲متر میباشد. در میدانهای خوردتر همه اندازه  فرق دارند.




میدانهای بین المللی
میدانهای بین المللی مطابق به قوانین جاری فتبال ساخته شده جای باشد که برای بازی کنان و تماشا چیان خیلی راحت باشد. طول این میدان ۱۲۰ متر وعرض ۹۰ متر می باشد.
در ساختن میدان بین المللی دقت زیاد در کار است. معمولا یک نفر انجنیر متجرب ساختمان ویک نفر انجنیر زراعت در کار است تا میدان ساخته شود. در مرحله اول تحقیقات بالای زمین صورت گیرد . مثلاً قدرت مقاومت زمین ، سطح فرورفتگی  ریگ ،‌سنگچل ، خاک کلی و  لوم (خاک سیاه )را در ۷۰ سانتی مترمشاهده کند.
میدانهای بین المللی از چم مصنوعی و چم نباتی ساخته میشود.در میدان بین المللی  قسمت زیرین را تقربیا۵۰ - ۶۰ سانتی از سنگچل و ریگ  می سازند. اگر میدان چم مصنوعی باشد توسط بلدوزر هموار و آب ترازو شده  سپس چم مصنوعی را هموار می نمایند. اگر میدان را چم اصلی باشد. زمین را ۴۰ الی ۵۰ سانتی سنگچل و ریگ  گرفته سپس به مقدار ۱۰ سانتی خاک کلی می اندازند با بلدوزر هموار و اب ترازو می نمایند. پس از آن فرش سبز اصلی را  فرش می نمایند . اگر تخم کبل در خود میدان اندازند لازم به ۵الی ۷ سانتی خاک عضوی یا لوم  بالای خاک کلی انداخته سپس توسط ماشین  تخم پاش  تخم پاشی نمایند. در مدت دو هفته زمین سبز می زند پس از مدت ۴ هفته کبل را درو و  اماده  بهره برداری می گردد. معمولاً  سطح میدان فتبال ۱-۲ سانتی متر از سطح زمین باید بلند باشد. اطراف میدان را میدان دووش کاران  جور می کنند. آنهای که سر آن پوش دارد. قسمت فوقانی آنرا با سولر پوش می نمایند . تا از برق آن برای گرم ویا سرد نمودن چوکی های تماشا چی استفاده گردد.



پلان سازی  وآب ترازو میدان
میدان فتبال زمانیکه ساخته میشود در نظر گرفته شود که طول آن و عرض آن  نظر به زمین که موجود چند است. مثلا در یک مکتب میدان فتبال ساخته شود که طول ان ۱۱۰ متر ولی عرض آن ۶۴ متر باشد. و هم میدان را طوری سازیم که کنج ها مساوی باشد  هم زاویه مرکز به کنج ها ، بدین اساس طول میدان گول ، میدان گولی تمام فرق از میدان بین المللی می کند.
محاسبه میدان فتبال  چگونه میشود
میدان فتبال است 110x64
محاسبه قطر میدان نظر به تیوری پایتون BC2=AC2 AB2X
AB=110  BC= 64          110X110+64X64
12100+4096=16196
 جذر عدد 16196 127.26  METER=که فاصله قطر میباشد.



حال زاویه مرکز به کنجها را محاسبه می کنیم
طول میدان 2 /۱۱۰ =55  نصف میدان میشود
AB=55  BC=64
55X55+64X64
3024+4069=7121
7121  جذر عدد 84.386  فاصله قطر



                                       حال میدان را که کار داشتم رسم می نمایم



آب ترازو سطح میدان
ساینس وتکنالوجی خوشبختانه وسایل را مهیا کرده است که به سادگی یک زمین آب ترازو شده می تواند. اولا دردو طرف مقابل طول میدان  دو آب ترازو  پایه دار گذاشته میشود که سطح میدان برابر به قسمت پای آب ترازو شود.   که این اب ترازوها برقی بوده به سرعت زیاد بشکل دروران چرخیده اشعه لایزر برنگ سرخ تمام میدان را احتوا می کند. اشعه سرخ به اندازه بلندی  آب ترازو  تراکتور کلیدر و بلودوزر است. اساساً ترکتور زمین را بکلی هموار و آبترازو می نماید در قسمت عقب  تراکتور دو آب ترازو به اندازه دومتر نصب میباشد. که دروسط چراغ خوردسبز، بالای چراغ  سبز چراغ سرخ و پاین سبز چراغ نارنجی قرار دارد. اگر میدان بلند باشد چراغ سرخ  ،هموار چراغ سبز، و اگر پائین باشد چراغ نارنجی روشن میشود . دو آب ترازو برقی به سطح چراغ سبز می چرخد. زمانیکه میدان آب ترازو شد کمی بلند است و بلدوزر کمی آنرا هموار نموده چندین بار می گردد. درین مرحله در میان فرو رفتگی خورد خورد پیدا می شود که توسط زنبیل یا وسایل موتری خورد آنرا پر می نمایند و کار هموار کاری در همین جا ختم میشود.  


در عکس بالا نوع دیگر از تلسکوپی می باشد.
نوع از تلسکوپ


ساختن میدان فتبال  
ساختمان میدان طوریست که زمین را به طول ۵۰-۶۰ سانتی متر حفر می کنند . در مراحل اول یک نل آبرا به آنطرف میدان می برند  سپس زمین را به اندازه ۵۰ سانتی متر ریگ و یا مخلوط ریگ و سنگچل  انداخته اولاً آنرا هموار نموده سپس بلدوزه بالای آن رانده میشود تا ۱۰ سانتی یا بیشتر آن داخل ریگ فرو رفته سطح ریگ به ۴۰ سانتی برسد.بعدا ۳۰سانتی متر را خاک سرمه ریگ یا خاک کلی که (در قسمت تحتانی جوی جمع میشود) را می اندازد سپس آنرا هموار می نماید طوریکه ۳۰ سانتی به ۲۰سانتی متر  یا کم وبیش  سطح خاک کلی برسد.  متباقی ۱۰ سانتی متر  را طوری اعمار می نماید که بازی کنان بالای آن فتبال می کنند. در بسا کشور ها ۱۰ سانتی را  با وسایل خورد ماشینی هموار نموده تخم کبل یا چم را بالای آن پاش می دهند . بعداً برای دوهفته آبیاری می نمایند تا چم جوانه می زند.
طریقه اصلی و مدرن آن طوریست که از ۱۲سانتی متر خاک سیاه ۶-۸ سانتی متر را بالای خاک عادی انداخته زمین را با وسایل  موتری هموار کن که که خودش آب ترازو دارد هموار نموده با رولر خاکرا یک سطح میسازند. سپس چمن که کمپنی های چم سازی تولید می کند بشکل لوله های که طول آن ۱۵-۲۰ متر و عرض آن یک متر است بالای زمین هموار نموده رولر خورد را بالای آن می دواند. این عمل زمانی  صورت می گیرد  که بلندی چمن ۴-۵ سانتی متر باشد. بسیار کوشش شود که میدان فتبال محدب نباشد بلکه مقعر باشد بهتر است. یعنی بلند ترین قسمت میدان مرکز آن باشد بهتر است.قسمتهای اخرعرض آن سمنت گردد. میتوان در دورادور  میدان فتبال میدانهای دووش  ، باسیکل دوانی و غیره را بنا نمود.

                         فارم تولید سبزه برای انتقال سبزه طبیعی  آمادگی می گیرند

کبل طبیعی


                            ماشین خورد نمودن و جمع آوری چم از فارم

خط کشی میدان
در میدان فتبال دو قسم خط دیده میشود یکی سبزه و دیگر خط های سفید .خط سفید میدان توسط روبات  که حاوی رنگ سفید مخصوص  است رنگ گردیده  خط  های سبزه  توسط ماشیین  صورت می گیرد طوریکه دومتر ان به عمق ۲سانتی و ۲ متر ان به عمق ۴ سانتی علف درو میشود از اینرو در سبزه هم خط دیده میشود.


آبیاری میدان
معمولاً میدان فتبال توسط  سپلنکلر صورت می گیرد. طوریکه در هر ۱۰یا  ۲۰ متر نل یا سوراخ  قرار دارد که آب به فشار قوی از آن خارج می گردد . آب توسط  ماشین فشار که  جای مناسب قرار دارد فشار وارد می کند.

آبیاری  سبزه

                                                          ماشین قطع سبزه

میدان عادی
میدانهای عبارتست میدانی است که جوانان قبل از مسابقات در ان بازی می کند. میدانی عادی کمی نرمتر ساخته میشود. طوری  ۵۰ سانتی متر خاک ان دور میشودطوریکه ۴۰ سانتی مترریگ با سنگچل میده انداخته ۱۰ سانتی متر آن فرو رفته به ۳۰ سانتی برسد. ۲۰ سانتی متر باقی مانده را خاک عادی و  خاک که با مواد عضوی مخلوط شده باشد یکجا نموده  با ترکتور آب ترازو دارد هموار می کنند سپس رولر را بالای ان دوانده تخم پاش می دهند. نکته قابل یاد اوری اینست که زمین قبل از تخم پاشی برای چندین بار آبیاری میشود و دوباره آب ترازو شده تخم پاشی صورت می گیرد.
میدانهای اطفال
میدانهای است که تنها اطفال بالای ان بازی می کند. درین میدانها از ریگ و سنگچل استفاده صورت نگرفته خاک عادی را هموار کاری و اب ترزو می نمایند. سپس پس از چند آبیاری تخم پاشی صورت می گیرد. طول این میدانها  بین 70-45متر عرض این میدان  از ۳۵-۴۵ متر میرسد. در صورتیکه پس از آبیاری کدام حصه فرو رفتگی پیدا نماید دوباره آنرا پر نموده سپس تخم پاش دهند.
میدان چم مصنوعی
این میدانها ۴ فصله بوده در زمستان هم کار می دهند. طوریکه زمین را به مقدار ۴۰ – ۵۰ سانتی متر زمین را مخلوطی از ریگ و سنگچل پر نموده با ماشین های که همه آب ترازو دارند هموار نموده سپس با بلدوزر آن هموار و یک سطح می سازند. برای اینکه زمین پخته تر شود برای یک هفته یا دوهفته زمین  را چندین بار آب می دهند. سپس چم مصنوعی را بالای آن هموار می کنند.


ولی کافی نیست اول میدان قبلا از فرش خیلی هموار میشود.  بعداً زیر فرش پلاستیکی برنگ سفید انداخته میشود. پس از آن فرش سبزانداخته میشود. پس از انداختن فرش باید هموار شود . بین دوفرش نقطه بلند و یا کم وجود نداشته باشد.  با خراشه تمام میدان را لشم نموده  پس از ان بین فرش را سرش خیلی محکم می نمایند.  پس از سرش  اولاً بمقدار ریگ را بمیدان پاش می دهند که تمام میدان به اندازه نیم سانتی ریگ را بالای فرش احتوا کند بعدا براده تایرموتر را که از رابرساخته شده است بالای میدان می اندازند. کار اصلی این رابراست. زیرا در زمستان میدان لشم می شود واین رابر از افتادن  نجات می دهد. بدین ترتیب میدان ساخته میشود. مراحل ساختن میدان را در تصویر نگاه کنید.
اولا زمین کنده شده ریگ و سنچگل انراخته میشود       یک ترکتور با یک کرن خورد که هردو خودش آب ترازو دارد میدان هموار می شود.
تراکتور و کیرن یکجا کار می کند  میدان توسط کران و تراکتور هموار گردیده ولی بلدوزر بالای نگشته است
ریگ و سنچل در تمام میدان پخش میشود
ریگ و سنگچل باهم مخلوط شده به یکطرف مانده شده هموار می گردد. طوریکه در دوطرف میدان آب ترازو لایزر گذاشته شده  تراکتور و کرن از ارتفاع یکسان لایزراستفاده نموده میدان را هموار می کنند  . ریگ وسنگچل در بلندی مانده شده باهم مخلوط می گردد. زمین قبل از فرش بکلی توسط بلدوزر اب ترازو و هموار میشود.

        پس از هموار کاری زمین توسط فرش سفید پلاستکی پوشانیده می شود.که جای خالی نماند.                                   پس از فرش سفید فرش سبز انداخته میشود.

پس از پوش سفید سبزه مصنوعی را می اندازند
سپس خط کشی و سرش کاری شروع میشود.


مرحله مخلوط نمودن دو سرش
   بدین ترتیب  فرش ها جای هم قرار می گیرندسپس سرش کاری صورت می گیرد طوریکه سرش را بالای هردو طرف خط فرش بالای پلاستک  سفید انداخته توسط خراشه و رولر باهم می چسپانندکه خوب بچسپد. دونوع  سرش را باهم توسط ماشین مخلوط می نمایند 
قوطی های سرش رول  های پالسیک که به میدان کار می گردد


مرحله محکم نمودن سرش توسط خراشه و رولر. رولر که حاوی پلاستیک محکم است آنرا سرش زده  در قسمت زیر دوفرش قرار می گیرد تا دوفرش بین هم سرش شود.



وسایل که رول پلاستیک سرش گرفته زیر فرش سبز گذاشته میشوند
میده رابر را به قطر ریگ در زمین بالای سبزه پاش می دهنید

     
ماشین پاش نمودن براده رابر


پایان
از کریم پوپل

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر